Grupa RENEX dystrybutorem CRM SYNERGIES
Grupa RENEX poinformowała o nawiązaniu nowej współpracy dystrybucyjnej z CRM SYNERGIES.
2022-03-02, 14:39

Założona w 1996 roku hiszpańska firma CRM SYNERGIES jest obecnie jednym z wiodących, światowych producentów wysokiej jakości wyrobów lutowniczych, a także jednym z najważniejszych producentów cyny w Europie.

Oferta firmy przeznaczona dla branży produkcji elektroniki obejmuje szerokie spektrum stopów spoiw wykonanych z wysokiej jakości materiałów pierwotnych. Produkty dostępne są m.in. w formie kulek, sztab czy tzw. preform.

Ponadto CRM SYNERGIES oferuje szeroką gamę drutów lutowniczych z różnymi rodzajami rdzeni topnikowych, dostosowanych do większości zastosowań spawania ręcznego i zrobotyzowanego w różnych obszarach rynku: elektronicznym, elektrycznym, motoryzacyjnym. Co istotne produkty te mogą być również opracowywane i produkowane na indywidualne zamówienie.

Ponad ofertę spoiw firma dostarcza również płynne topniki. Ich szeroka gama została opracowana z myślą o zapewnieniu doskonałej zwilżalności, a co za tym idzie wysokiej niezawodności. Co istotne produkty są zgodne z wymogami środowiskowymi IPC-J-STD-004.

„Jesteśmy bardzo zadowoleni z nawiązanej właśnie współpracy z firmą CRM SYNERGIES. Jest to kolejna sfera i zakres produktów jakie rozszerzą naszą kompleksową ofertę kierowaną do branży produkcji i naprawy elektroniki. Kluczowym jest dla nas dostarczanie technologii i rozwiązań na najwyższym światowym poziomie”. Komentowali Pani Marzena Szczotkowska-Topić i Pan Predrag Topić.

Jak podkreślają przedstawiciele Grupy RENEX, w zakresie nowych produktów CRM SYNERGIES, tak samo jak w zakresie całej oferty RENEX, dostępne dla zainteresowanych stron będą również usługi doradcze i szkoleniowe realizowane przez CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWE RENEX, pozwalające na pełne wykorzystanie właściwości spoiw i topników w procesach produkcji pakietów elektronicznych.

Więcej na www.renex.pl