Grupa RENEX ogłasza nabór na praktykantów
Grupa RENEX poinformowała właśnie, że rozszerza swoje programy szkoleniowe dla praktykantów – uczniów i absolwentów szkół technicznych.
2021-03-08, 10:55

Grupa RENEX jest jedną z największych polskich firm z branży elektronicznej. Grupa specjalizuje się w opracowywaniu nowych technologii w zakresie automatyzacji i robotyzacji procesów produkcyjnych. Jest partnerem takich światowych marek jak YAMAHA, JBC, IPC, PACE, HELLER, INDIUM, SEC, czy HG-TECH.

Praktyki mogą odbywać się w wybranej przez aplikującego sferze działalności RENEX, choć, jak podkreślają przedstawiciele Grupy – jej specjaliści służą pomocą również w kwestii tego wyboru. Dla chętnych dostępne są takie obszary jak robotyka, automatyzacja procesów produkcyjnych, czy montaż pakietów elektronicznych.

„Wiele osób, które zaczynało współpracę z nami w formie praktyk – często szukając swojej drogi zawodowej i rozwijając swoje umiejętności - pracuje dziś w naszej Grupie i zajmuje wysokie stanowiska kierownicze i zarządzające. Ponadto, ze względu na to, że nasze struktury prężnie się rozwijają - w wielu działach – w wielu różnych specjalizacjach - pojawiły się w ostatnim czasie również bardzo ciekawe oferty pracy. Widać więc droga kariery w naszej firmie stoi otworem.” Komentowali Pani Marzena Szczotkowska-Topić i Pan Predrag Topić.

W ramach struktur Grupy RENEX powstało CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWE RENEX gdzie rozwijane są najnowocześniejsze technologie i prowadzone są szkolenia – m.in. z zakresu robotyki i automatyzacji procesów produkcyjnych. W Centrum została m.in. opracowana odznaczona godłem TERAZ POLSKA seria robotów REECO

W skład Grupy RENEX wchodzi również marka RENEX EEC tworząca najdłużej działające i największe w Europie Środkowo-Wschodniej AUTORYZOWANE CENTRUM SZKOLENIOWE IPC, które oferuje szkolenia dla elektroników i przeszkoliło do tej pory ponad 30 tysięcy specjalistów.

O Grupie RENEX

Od 1989 roku firma rozwinęła się z działalności dostawczej do obecnie funkcjonującej rozległej struktury, na którą składa się szereg firm w Polsce i sieć oddziałów zagranicznych. Grupę RENEX tworzą dziś podmioty wyspecjalizowane w zakresie produkcji, doradztwa, sprzedaży i szkoleń.

Grupa założyła CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWE RENEX, gdzie opracowywane są nowe technologie w zakresie automatyzacji robotycznej, prowadzone prezentacje i testy oferowanych urządzeń i linii technologicznych w działaniu. W ramach CENTRUM SZKOLENIOWEGO YAMAHA oraz największego Autoryzowanego Centrum Szkoleniowego IPC w Europie Środkowo-Wschodniej Grupa dostarcza szerokie spektrum zindywidualizowanych szkoleń z obsługi i programowania robotów oraz ze standardów produkcji i naprawy elektroniki IPC.

Pod swoją marką REECO Grupa opracowała, produkuje i dostarcza m.in. meble i odzież zabezpieczające przed powstawaniem wyładowań elektrostatycznych. Produkty te znajdują zastosowanie również poza branżą elektroniczną np. w branży laboratoryjnej czy farmakologicznej. Produkty marki REECO, były wielokrotnie nagradzane prestiżowymi wyróżnieniami, m.in. Dobry Wzór w kategorii Praca.

W ramach swojej działalności badawczo-rozwojowej firma stworzyła również, nagrodzoną godłem TERAZ POLSKA, linię Robotów REECO. Urządzenia te pozwalają na automatyzację przemysłowych procesów lutowania, dozowania, etykietowania oraz innych wynikających z indywidualnych potrzeb  klientów.

Pod swoją drugą marką – CLEANROOM - Grupa buduje i serwisuje pomieszczenia czyste szeroko stosowane w branżach medycznej i laboratoryjnej.

Znaczącym elementem działalności Grupy RENEX pozostaje sfera dystrybucyjna. Będąc partnerem takich jak światowych marek jak YAMAHA, SEC, JBC, PACE, INDIUM czy HELLER Grupa dostarcza pełen zakres narzędzi i urządzeń dla branży elektronicznej.

Wszystko to sprawia, że RENEX pozostaje jedyną na polskim rynku firmą oferującą klientom całościową obsługę w zakresie produkcji i serwisu urządzeń elektronicznych. Mimo ogromnego rozwoju, i ponad 150 pracowników RENEX pozostaje Firmą Rodzinną.

Zainteresowanych zapraszamy do kontaktu: office@renex.pl

www.renex.pl/kariera/