Grupa RENEX kontynuuje bezpłatną usługę przygotowania procesu nadruku pasty lutowniczej
Grupa RENEX poinformowała o kontynuacji cieszącej się dużym zainteresowaniem klientów, bezpłatnej usługi doradczej w zakresie obsługi i szczegółowej analizy danych w procesie nadruku pasty lutowniczej.
2021-01-12, 11:30

Udostępniona przez Grupę RENEX po raz pierwszy w lipcu 2020 roku usługa wyróżnia się na rynku tym, że jest w pełni nieodpłatna i realizowana na miejscu – w przestrzeniach produkcyjnych zainteresowanego przedsiębiorstwa.

Wszystkie działania w ramach usługi są oparte o urządzenia, narzędzia i produkty światowych marek, w szczególności o pasty lutownicze INDIUM.

Założona w 1934 roku w Stanach Zjednoczonych INDIUM Corporation jest jednym z największych globalnych producentów spoiw lutowniczych, a jej wysokiej jakości produkty od lat cieszą się uznaniem specjalistów branży elektronicznej na całym świecie. Dla zwiększenia dostępności swoich produktów w Polsce, w lipcu ubiegłego roku firma nawiązała współpracę partnerską z RENEX Group.

„Duże zainteresowanie tą i pozostałymi usługami doradczymi realizowanymi przez naszych specjalistów – jak widzimy w dużej mierze spowodowane trudnościami na rynku produkcji elektroniki - skłoniło nas do kontynuacji akcji. Jesteśmy przekonani, że dzieląc się naszą wiedzą i doświadczeniem przy wykorzystaniu specjalistycznych urządzeń CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWEGO RENEX - m.in. systemami X-ray - będziemy w stanie pomóc wielu firmom zwiększyć rentowność produkcji w tych niełatwych czasach. Wierzymy, że wspierając poszczególne firmy – zarówno te małe jak i duże - przyczyniamy się do wspierania rozwoju branży elektronicznej.” – komentowali Marzena Szczotkowska-Topić i Predrag Topić – właściciele RENEX Group.

W zakres nieodpłatnej usługi wchodzi pełne przygotowanie całego procesu nadruku pasty lutowniczej. Inżynier aplikacji realizujący usługę, pomaga właściwie wyprofilować piec lutowniczy pod dany rodzaj pasty i przedstawia najistotniejsze parametry w procesie nadruku i ustawień drukarki. Innowacyjna usługa obejmuje także bezpłatną i szczegółową analizę w zakresie inspekcji RTG na urządzeniach światowej marki SEC.

Bezpłatną usługę dopełnia szczegółowy raport w zakresie inspekcji RTG wykonanych testów oraz raport graficzny z wykonania profili lutowniczych. Ponadto zainteresowanym są przekazywane materiały, tj. pasty pozwalające na dalsze doskonalenie procesu we własnym zakresie.

Usługa jest częścią szerokiej oferty szkoleń i usług doradczych z zakresu automatyzacji procesów produkcyjnych realizowanych przez RENEX Group w ramach CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWEGO RENEX.

W Centrum prowadzone są również szkolenia z programowania i obsługi zarówno urządzeń SMT jak i robotów przemysłowych.

Zainteresowanych zapraszamy do kontaktu z Doradcami Techniczno-Handlowymi RENEX Group – dth@renex.pl.

Szkolenia w CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWYM RENEX

CENTRUM TECHNICZNO-SZKOLENIOWE RENEX - Robotyka

CENTRUM TECHNICZNO-SZKOLENIOWE RENEX – Linie SMT

Więcej o CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWYM RENEX w poniższych materiałach video:

Więcej na www.renex.pl