Mikro-automatyka we współpracy z RENEX Group zwiększa moce produkcyjne
Gdańska firma Mikro-automatyka, kontynuując ciąg inwestycji, oficjalnie otworzyła w czerwcu 2019 roku nową halę produkcyjną. Podwaja to dotychczasowe zaplecze przemysłowe przedsiębiorstwa z 420m2 do prawie 1000m2. Rozbudowano też linie produkcyjne w zakresie automatów pick&place, drukarek pasty lutowniczej oraz pieców, które dostarczyła RENEX Group.
2019-12-02, 13:00
Nowość w ofercie RENEX – automat do montażu SMD YAMAHA YSM10
Automat do montażu SMD firmy YAMAHA poszerza ofertę Renex w zakresie urządzeń przeznaczonych dla przemysłowej produkcji elektroniki.
2019-02-01, 14:00
Firma RENEX z dumą informuje, że została oficjalnym i wyłącznym dystrybutorem produktów Heller Industries w Polsce.
Heller Industries jest światowym liderem w technologii produkcji pieców rozpływowych. Firma opracowała tę technologię w latach 80tych i rozwija ją do chwili obecnej. Krokiem milowym w tym procesie było stworzenie pierwszego bezfiltrowego systemu oddzielania topnika, za co przedsiębiorstwo to otrzymało prestiżową nagrodę Vision Award for Innovation in Soldering. Dzięki temu odkryciu okres pomiędzy poszczególnymi konserwacjami został znacznie wydłużony, w efekcie dając użytkownikom nawet kilka miesięcy bez konieczności przeprowadzania przerw serwisowych. Sprawia to, że produkty marki Heller Industriescharakteryzują się najniższymi kosztami eksploatacji w branży.
2018-11-29, 10:37
Zapraszamy do skorzystania z OSTATNICH WOLNYCH MIEJSC na ogólnopolską konferencję „Przyszłość Branży Producentów Elektroniki” – 18 i 19 kwietnia we Włocławku
18 i 19 kwietnia we Włocławku odbędzie się Konferencja „Przyszłość Branży Producentów Elektroniki” – największe wydarzenie branżowe o tej tematyce organizowane w naszym kraju. Na Konferencji wystąpią m.in. eksperci Europejskiej Agencji Kosmicznej, Centrum Badań Kosmicznych w Polsce, Międzynarodowego Stowarzyszenia Branży Elektronicznej – IPC oraz Yamaha.
2018-04-04, 12:32
Umowa dystrybucyjna z Kirsten
W lutym RENEX podpisał umowę dystrybucyjną ze szwajcarskim producentem modułowych fal lutowniczych - firmą Kirsten Soldering AG.
2017-03-21, 13:49