Nowy termin Mistrzostw Polski w Lutowaniu – RENEX Soldering Championship
Jak poinformowała Grupa RENEX – organizator wydarzenia – tegoroczne Mistrzostwa Polski w Lutowaniu odbędą się w dniach 8-10 czerwca 2021 – w ramach Targów Warsaw Industry Week w Nadarzynie.
2021-02-11, 15:45

„Cieszy nas kontynuacja współpracy z PTAK Warsaw Expo – organizatorem Targów Warsaw Industry Week. Jesteśmy przekonani, że to połączenie sił sprawi, że tegoroczna edycja Mistrzostw Polski w Lutowaniu dostarczy jeszcze większej ilości pozytywnych emocji w duchu sportowej rywalizacji. Już teraz zapraszamy wszystkich do udziału – zarówno zawodników jak i kibiców. Jesteśmy przekonani, że sytuacja w czerwcu pozwoli nam na zorganizowanie wydarzenia w sposób bezpieczny, a zarazem spełniający oczekiwania wszystkich uczestników.” komentowali i zapraszali Pani Marzena Szczotkowska-Topić oraz Pan Predrag Topić – współwłaściciele RENEX Group.

MISTRZOSTWA POLSKI W LUTOWANIU – RENEX Soldering Championship są dorocznym wydarzeniem branżowym, które uzyskało ogromne uznanie i zainteresowanie wśród polskich specjalistów produkcji i naprawy pakietów elektronicznych i wpisało się na stałe w kalendarz wydarzeń branży elektronicznej.

Organizatorem wydarzenia od pięciu lat, jest RENEX Group – jedna z największych i najdłużej działających polskich firm z branży elektronicznej. W ramach utworzonego CENTRUM TECHNOLOGICZNO_SZKOLENIOWEGO RENEX Grupa specjalizuje się w dostarczaniu pełnego – kompleksowego zakresu produktów i usług dla firm produkujących i naprawiających pakiety elektroniczne.

Tegoroczna edycja Mistrzostw zostanie zorganizowana we współpracy z Warsaw Industry Week - najszybciej rozwijającymi się targami przemysłowymi w Polsce, co jak podkreślają organizatorzy dostarczy uczestnikom jeszcze więcej atrakcji w jednym miejscu.

Uczestnicy, zgodnie z regulaminem Mistrzostw, rywalizują w dwóch kategoriach: Młodzieżowy Mistrz Polski w Lutowaniu gdzie zawodnikami są uczniowie i studenci szkół technicznych; oraz Mistrz Polski w Lutowaniu, gdzie zawodnikami są przedstawiciele firm przemysłu elektronicznego.

Na zwycięzców, jak co roku, czekają wartościowe nagrody rzeczowe w postaci profesjonalnych urządzeń i narzędzi dla elektroników oraz nagrody pieniężne.

Zdobywcy tytułu Mistrza Polski w Lutowaniu, Grupa RENEX - będąca sponsorem i organizatorem reprezentacji Polski - zapewni dodatkowo przygotowania do zawodów oraz pokrycie kosztów transportu i pobytu na najbliższych Mistrzostwach Europy i Świata.

O rejestracji i kolejnych planowanych atrakcjach w ramach wydarzenia organizatorzy będą informowali na stronie wydarzenia www.rsc.zone oraz na mediach społecznościowych wydarzenia: www.facebook.com/RSC.zone/ jak również na stronie targów Warsaw Industry Week www.industryweek.pl.