YAMAHA szkoli specjalistów w CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWYM RENEX
Grupa RENEX i YAMAHA Motor Europe zacieśniają współpracę - europejscy specjaliści YAMAHA będą szkoleni w CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWYM RENEX.
2020-08-11, 12:00

W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynkowe w zakresie automatyzacji YAMAHA Motor Europe rozpoczęła proces rozbudowywania swoich europejskich kadr i zwiększania kompetencji robotyków i automatyków zaangażowanych w realizowane przez nią projekty. W tym celu firma zdecydowała się nawiązać współpracę z jednostką szkoleniowo-badawczą zdolną do prowadzenia specjalistycznych kursów z zakresu zaawansowanej obsługi, programowania i integracji robotów przemysłowych. Kryteria, którymi kierowała się YAMAHA to kompetencje specjalistów, wyposażenie jednostki i jej położenie.

Spośród lokalizacji w całej Europie wybór padł na CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWE RENEX we Włocławku. O wyborze przeważyła infrastruktura tej jednostki, kompetencje specjalistów działów szkoleniowych i badawczo-rozwojowych oraz wcześniejsza wieloletnia współpraca z RENEX jako dystrybutorem robotów YAMAHA.

CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWE RENEX jest wyposażone w zautomatyzowane testowe linie produkcyjne oraz roboty szkoleniowe i prototypowe. Na co dzień są tu prowadzone prace badawczo-rozwojowe nad zaawansowanymi technologiami z zakresu robotyki i automatyki. W ramach działalności Centrum opracowano między innymi wyróżnioną Godłem Teraz Polska serię robotów REECO. W Centrum partnerzy i klienci RENEX mogą również przeprowadzać testy dostępnych przez cały czas na miejscu zaawansowanych urządzeń i robotów przemysłowych w warunkach kompletnych, zautomatyzowanych linii produkcyjnych.

RENEX jest również wyspecjalizowanym podmiotem doradczo-szkoleniowym. W skład Grupy wchodzi m.in. RENEX EEC - największe autoryzowane Centrum Szkoleniowe IPC w Europie Środkowo-Wschodniej oferujące kursy z zakresu standardów stosowanych w branży elektronicznej i ochrony antystatycznej. Ponadto Grupa RENEX prowadzi indywidualnie dobrane szkolenia z zakresu robotyki i automatyki przeznaczone dla operatorów urządzeń i linii produkcyjnych.

„To dla nas ogromne wyróżnienie, że dziś, po latach przemian – specjaliści ze świata przyjeżdżają do nas żeby się szkolić. Profesjonalizm i ciężka praca inżynierów całej Grupy RENEX zostały zauważone i docenione, dzięki czemu Polska i nasz rodzimy Włocławek stają się znane wśród specjalistów z całego świata jako miejsca, gdzie opracowywane są najnowocześniejsze technologie i dokąd przyjeżdżają oni doskonalić swoje umiejętności. Napawa to szczerą dumą.” komentowali Państwo Marzena Szczotkowska-Topić i Predrag Topić – właściciele RENEX Group.

<FILM>

Więcej na www.renex.pl