Nowa bezpłatna usługa przygotowania procesu nadruku pasty lutowniczej
Grupa RENEX zapowiedziała wprowadzenie nowej, bezpłatnej usługi doradczej w zakresie obsługi i szczegółowej analizy danych w procesie nadruku pasty lutowniczej.
2020-07-31, 07:00

Powszechnie szacuje się, że około dwóch trzecich wad powstających w toku produkcji pakietów elektronicznych jest wynikiem błędów na etapie nadruku pasty lutowniczej. W odpowiedzi RENEX Group wprowadza nowość na rynku - zupełnie bezpłatną usługę doradztwa w zakresie profesjonalnego przygotowania całościowego procesu nadruku pasty lutowniczej.

Zupełnie bezpłatna, kompleksowa usługa – obejmująca niżej omówione elementy - będzie realizowana przez specjalistów RENEX na miejscu - w przestrzeniach produkcyjnych zainteresowanych firm. W jej zakres wchodzić będzie pełne przygotowanie całego procesu nadruku pasty lutowniczej. Inżynier aplikacji realizujący usługę pomoże właściwie sprofilować piec lutowniczy pod dany rodzaj pasty i przedstawi najistotniejsze parametry w procesie nadruku pasty i ustawień drukarki. Innowacyjna usługa obejmować będzie także bezpłatną, szczegółową analizę w zakresie inspekcji RTG, a wszystkie działania zostaną oparte o produkty i urządzenia najwyższej klasy światowych marek – SolderStar, Indium i SEC.

Bezpłatną usługę dopełnią szczegółowy raport w zakresie inspekcji RTG wykonanych testów oraz raport graficzny z wykonania profili lutowniczych. Ponadto zainteresowanym będą przekazywane materiały - pasty pozwalające na dalsze udoskonalanie procesu we własnym zakresie.

„Ta zupełnie nowa usługa pozwoli wielu firmom, na zredukowanie w pełni niepotrzebnych kosztów wynikających z błędów w nadruku pasty lutowniczej. Udostępniając nieodpłatnie wiedzę i doświadczenie wypracowane naszą firmę chcemy wspierać naszych partnerów w tym trudnym czasie. Wierzymy, że takie działania pozwolą zminimalizować negatywne skutki kryzysu i możliwie najszybciej przywrócić całej branży wcześniejsze wskaźniki. Usługa wpisuje się w naszą misję wspierania rozwoju branży elektronicznej. Zachęcamy wszystkich do skorzystania – i w prosty, nieodpłatny sposób do zwiększenia rentowności swojej produkcji.” Komentowali Marzena Szczotkowska-Topić i Predrag Topić – właściciele RENEX Group.

Nowa usługa jest częścią szerokiej oferty szkoleń i usług doradczych z zakresu automatyzacji procesów produkcyjnych realizowanych przez RENEX Group w ramach CENTRUM TECHNOLOGICZNO-SZKOLENIOWEGO RENEX.

Zainteresowanych zapraszamy do kontaktu z Doradcami Techniczno-Handlowymi RENEX Group – dth@renex.pl

Więcej na www.renex.pl